Energie Zakelijk - Besparen op uw energiekosten door lagere zakelijke energietarieven

Energie Zakelijk – Lagere zakelijke energietarieven voor het MKB?

Uiteindelijk is dat het hoofddoel van TeamDeals. Lagere zakelijke energietarieven voor alle MKB ondernemers in Nederland, wat logischerwijs zal leiden tot lagere zakelijke energiekosten en dus meer financiële ruimte voor het MKB. Zeker de afgelopen jaren heeft het MKB aan alle kanten klappen gehad. Helaas zijn er ook veel bedrijven geweest die de recessie niet hebben overleefd. De overgrote meerderheid van de MKB bedrijven die het wel gered hebben zien al een aantal jaren; de omzetten dalen, klantenaantallen teruglopen en marges meer en meer onder druk komen te staan.

Kosten besparen is dus echt een must voor het MKB. Gek genoeg zien we dat nog een zeer groot deel van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf voor energie bij de oude vertrouwde regioleverancier blijft. Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers switcht niet jaarlijks (of 3-jaarlijks) van energieleverancier. Een oude gewoonte die vaak veel geld kost.

Lees meer

Energie Zakelijk - Gemiddelde energiekosten bedrijfspand

Energie Zakelijk – Gemiddelde energiekosten bedrijfspand berekenen?

Wij krijgen van ondernemers vaak vragen over wat ongeveer het gemiddelde energieverbruik van een bedrijfspand is. Een logische vraag, want als bedrijf is het ook op het gebied van energiekosten handig om te weten hoe je het doet ten opzichte van je concurrenten.

Bij huishoudens zijn de gemiddelde energiekosten vrij eenvoudig te vergelijken. Ok, tussen iedere woning zit natuurlijk verschil in hoeveel er verbruikt word en op welke momenten, maar vaak is er op basis van het aantal gezinsleden een behoorlijk realistische schatting te maken.

Voor een bedrijfspand zijn de gemiddelde energiekosten vele malen moeilijker te vergelijken omdat er zoveel meer factoren zijn die het energieverbruik beïnvloeden. Dus hoe kunnen we dan toch een globale schatting maken? En hoe realistisch is die vergelijking dan?

Lees meer

Energie Zakelijk - Cadeaus & Cashbacks Energie

Energie Zakelijk – Cadeaus & Cashbacks bij zakelijke energie contracten

Energie leveranciers maken veelvuldig gebruik van zogenaamde “lokkertjes” om potentiële klanten over te halen toch vooral de energieproducten bij hen af te nemen. Van biertap tot tablet en zelfs volledige tv’s worden u “gratis” aangeboden.

Wat fijn om te zien dat die aardige energieleverancier u als nieuwe klant hartelijk welkom heet door middel van een geschenk. Of met een zogenaamde “cashback actie” waarbij er soms zelfs een flink bedrag aan u overgemaakt wordt wanneer u zich bij de betreffende leverancier aansluit. Dat is makkelijk verdiend, of toch niet?

U bent uiteraard de consument, ondernemer of inkoper die nooit voor een dergelijke actie zal vallen. Kritisch genoeg om u serieus af te vragen wie nou uiteindelijk voor deze cadeautjes betaald. Toch? Voor de huishoudens of MKB bedrijven die dergelijke acties toch niet kunnen weerstaan hierbij een kleine toelichting.

Lees meer

Zakelijke energie tarieven vergelijken

Hoe vergelijk ik zakelijke energietarieven?

Vaak krijgen wij de vraag van MKB ondernemers: “Hoe kan ik nou eenvoudig alle verschillende energietarieven voor gas en elektriciteit vergelijken en voor welk contract moet ik dan kiezen?”

Een logische vraag want helaas zijn veel energieleveranciers erg bedreven in het zo ingewikkeld mogelijk presenteren van hun energietarieven. Jaarafrekeningen van 6 pagina’s met daarop alle verschillende onderdelen van uw energietarieven zo complex mogelijk gespecificeerd zijn, vooral bij de ouderwetse energiereuzen Eneco, Nuon en Essent nog steeds gebruikelijk. Gelukkig zijn er sinds de liberalisering van de energiemarkt ook een aantal nieuwe leveranciers, zoals Greenchoice en Energiedirect, die het leven graag eenvoudig houden. Want uiteindelijk is het vergelijken van zakelijke energie tarieven zeker geen hogere wiskunde.

Leveringstarieven, vastrecht, energiebelasting, netbeheerkosten, hoog-/laag-/enkeltarrief, vaste tarieven, variabele contracten, 1 jaar of 5 jaar, duurzaam of “grijs”? TeamDeals zet het voor u op een rijtje zodat MKB ondernemers weten waar ze aan toe zijn bij het afsluiten van hun zakelijke energie contract.

Lees meer

Zakelijke Energie - Energiekosten verlagen met bijvoorbeeld zonnepanelen.

4 tips om uw zakelijke energiekosten te verlagen

De zakelijke energiekosten zijn voor veel bedrijven vaak een ongrijpbare kostenpost. Er wordt geaccepteerd dat het gas- en elektriciteitsverbruik verantwoordelijk is voor 5% tot 10% van de jaarlijkse bedrijfskosten.

Uit onze ervaring, door honderden MKB bedrijven te adviseren over hun energiekosten, blijkt dat vaak met kleine ingrepen veel bespaard kan worden op de zakelijke energiekosten.

TeamDeals helpt u op weg door de belangrijkste tips voor het verlagen van uw zakelijke energiekosten op een rijtje te zetten:

Energie Zakelijk – Tip 1: Zakelijk Energie Vergelijken.

Energie Zakelijk – Tip 2: Overstappen van zakelijke energieleverancier.

Energie Zakelijk – Tip 3: Bewustwording en inzicht.

Energie Zakelijk – Tip 4: Zelf uw energie opwekken.

Lees meer

Energie Zakelijk - Meet the Makani Wind Turbine

Energie Markt – Gaat Google ook de energiemarkt veroveren?

Exact een jaar geleden heeft Google het bedrijf Makani Power uit California overgenomen onder de vleugels van Google X. Dat laatste is Google’s geheime afdeling die geheel gewijd is aan grootse technologische ontwikkelingen. Makani is gericht op de ontwikkeling van een door een vliegtuigje aangedreven windturbine. Die zou meer groene energie op zou kunnen wekken dan conventionele windmolens, voor minder dan de helft van de kosten. Gezien alle eerdere technologische successen van Google kunnen we niet anders doen dan ook dit project serieus te nemen.

Lees meer

Energie Zakelijk - Zakelijke Energie Leveranciers

Energie Markt – Record aantal overstappers in 2016 door zakelijk energie vergelijken

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2001 zijn er nog nooit zoveel consumenten en MKB bedrijven overgestapt van energieleverancier. Ruim 12% van alle huishoudens en ondernemingen in Nederland stapte in 2016 over naar een andere leverancier. In 2012 was dit nog 11%. Zo blijkt uit cijfers van Energie Data Service Nederland (EDSN).

Ieder jaar publiceert Energie Nederland deze cijfers, volgens de belangenbehartiger van alle energieleveranciers laten de cijfers zien dat de markt goed werkt.

Dit is goed nieuws. TeamDeals hoopt dat het in de nabije toekomst voor consumenten en bedrijven volledig normaal zal worden om jaarlijks energie contracten te vergelijken en altijd voor vaste lage energietarieven te kiezen. Wanneer we met een iets andere blik naar de cijfers kijken is het dus ook zo dat nog 88% van de huishoudens en ondernemingen is blijven zitten waar hij zit. Helaas vaak met een variabel energie contract tegen fors hoge energietarieven. Het positieve hiervan is dan weer dat al die MKB bedrijven en consumenten in 2015 nog een fantastische besparing op hun energiekosten kunnen realiseren!

Lees meer